sluit

La La Land

Film

Welkom in de ouderwetse Hollywoodmagie van La La Land. Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) wil het gaan maken in L.A., net als actrice Mia (Emma Stone).

Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Als ze allebei inderdaad hogerop de ladder komen begint de keuze te dagen: gaan ze voor de liefde of voor het grote succes? “Hoe wil je een revolutionair zijn, als je zo’n traditionalist bent?”, is een vraag die Sebastian krijgt toegeworpen, die meteen de hele film typeert. La La Land voelt vertrouwd en vernieuwend tegelijk. Een film met prachtige visuals en romantische liedjes waar de mensen dansend door de straten gaan.

Dit is de eerste grote Hollywoodfilm van regisseur Damien Chazelle en hij pakt flink uit met een fabelachtige ode aan klassieke musical. Voor zijn tweede speelfilm kiest hij een totaal ander genre dan zijn eerste succes, het intense drumspektakel Whiplash. Hij laat meteen zien dat hij ook de muzikale romance volledig in zijn vingers heeft. Verder herenigt hij Gosling en Stone, die al sterke chemie hadden in Crazy, Stupid Love en Gangster Squad. Daarnaast zien we onder anderen soulster John Legend en acteerkannon J.K. Simmons (Juno). Los Angeles, oftewel La La Land, is een stad waar jonge mensen hun dromen achternajagen. En dat is precies wat Chazelle in beelden weet te vangen: de fantasierijke binnenwerelden van Sebastian en Mia. Of het gaat om de sprookjesachtige liefde tussen deze karakters of de droomcarrières die ze voor ogen hebben. Alleen daarom al is La La Land echt een film die je op het grote scherm moet zien.

La La Land was de grote winnaar van de Golden Globes. Met zeven awards hebben ze zelfs een nieuw record gevestigd. De film viel onder andere in de prijzen voor beste acteur en actrice in een musical- of komediefilm, beste regisseur en beste musical- of komediefilm. Ook bij de Oscar nominaties heeft La La Land een record gevestigd met een evenaring van de meeste nominaties aller tijden en won uiteindelijk voor Best Leading Actress (Emma Stone), Best Director (Damien Chazelle), Best Cinematography, Best Original Score, Best Original Song en Best Production Design. De film sleepte maar liefst vijf BAFTA’s in de wacht, waaronder vier van de vijf meest gewaardeerde: Best Director, Best Cinematography, Best Leading Actress en Best Film.

  Het Parool
 • Damien Chazelle blaast op betoverende wijze nieuw leven in de klassieke Hollywoodmusical.
  Filmtotaal
 • De musical La La Land belooft volgend jaar de grote winnaar te worden bij de Oscars. De film raakt bij velen een gevoelige snaar in barre tijden.
  Algemeen Dagblad
 • La la Land haalt je tijdelijk uit de echte wereld van onontkoombare treurnis en dagelijkse dompers.
  De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden