sluit

La Odisea

Film

Argentijnse regisseur Sebastián Borensztein stelt ons in zijn nieuwste speelfilm voor aan een groep vrienden uit een Argentijnse dorpje. Als de groep besluit zich tegen de lokale bank te keren, ontstaat er een komisch verhaal over de kracht van de gewone man.

Fermín Pelassi leeft een goed leven met zijn vrouw Lidia. Ze wonen in een klein dorp in Argentinië, waar iedereen elkaar kent. Alleen leven ze al jaren onder de duim van de rijke intellectuelen en hebben de droom om met de dorpsgenoten een eigen bedrijf op te zetten. Iedereen draagt hieraan bij en langzaam komt het doel dichterbij. De situatie verandert als ze erachter komen dat hun spaargeld van hen wordt afgenomen door de lokale bank. De vrienden bundelen hun krachten en bedenken een wraakplan om terug te pakken van hen toebehoord.

La Odisea is een film over de vindingrijkheid en kracht van de gewone man. Sebastián Borensztein toont dat een collectief heel ver kan komen, ondanks de individuele onhandigheden en tekortkomingen. Het aangrijpende verhaal krijgt een aangename luchtigheid door de komische taferelen van de groep. De film ging in première op het Filmfestival van Toronto en won bij de uitreiking van de Goya’s de prijs voor Beste Spaans-Amerikaanse film.

 

  • Een Argentijnse versie van OCEAN’S ELEVEN, met Fermin als een moderne Robin Hood
    NRC
  • Sociale en economische satire
    Algemeen Dagblad
  • Een heerlijk kneuterige versie van OCEAN’S ELEVEN
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden