sluit

La promesse de l’aube

Film

Eric Barbier creëert met La promesse de l’aube een aangrijpend portret over het leven van een van de beroemdste schrijvers in Frankrijk: Romain Gary. Vanaf donderdag 1 augustus te zien.

Het leven van Romain Gary (Pierre Niney) is op z’n minst uitzonderlijk te noemen. Na een moeilijke jeugd in Polen belandt hij samen met zijn moeder in het Franse Nice. Hier ontstaat zijn grote liefde voor Frankrijk. Hij besluit er te blijven en zijn studie te volgen in de hoofdstad Parijs. Die wordt ruw onderbroken wanneer de Tweede Wereldoorlog losbarst en Romain heftige pilotentraining ondergaat om voor zijn land te kunnen strijden. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw die een leven leefde vol passie en mysterie, zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken.

De Franse regisseur en scenarioschrijver Eric Barbier is al sinds 1991 een bekendheid in de Franse filmwereld. Voor zijn eerste werk Le brasier (1991) won hij direct de Prix Jean Vigo award voor beste Feature Film. Barbier heeft voor al zijn projecten zowel de regie als het schrijven op zich genomen. Dit is voor La promesse de l’aube niet anders. Ook voor dit project viel Barbier in de prijzen. Tijdens het Atlanta Jewish Film Festival mocht hij de Jury Prize voor Best Narrative Feature in ontvangst nemen.

  • Verveelt geen seconde
    Indebioscoop
  • Van kleine scènes in een hoedenzaak tot grote oorlogsscènes: alles ziet er prachtig uit. Een enerverend en meeslepend epos naar Gary’s autobiografische roman.
    TV Krant
  • Een episch verhaal over het avontuurlijke leven van de auteur Romain Gary (1914-1980).
    Filmvandaag

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden