sluit

La quietud

Film

La quietud is het nieuwe, intrigerende Argentijnse familiedrama van regisseur Pablo Trapero. Zussen Mia en Eugenia komen na jaren afstand weer samen om de zorg voor hun vader op zich te nemen.

Hoewel zussen Mia en Eugenia al jaren op andere werelddelen wonen, hebben ze hun hechte band altijd weten te behouden. Als ze het nieuws krijgen dat het niet goed gaat met de gezondheid van hun vader, besluit Eugenia Parijs te verlaten en terug te keren naar het landgoed van de familie, beter bekend als La quietud. Eugenia wordt hier herenigd met haar zus, moeder en zieke vader. In eerste instantie lijkt het een hartelijk weerzien, maar al snel komen de onderdrukte geheimen en gebeurtenissen naar boven. Er ontstaat een gespannen sfeer tussen de zussen. De situatie dwingt de moeder en haar dochters om de trauma’s uit hun verleden onder ogen te komen.

De Argentijnse regisseur Pablo Trapero schreef het script van La quietud speciaal voor de twee hoofdrolspeelsters Martina Guzman en Bérénice Bejo. Op het Cannes Film Festival in 2011 maakte Trapero grappend de opmerking dat de twee actrices wel zussen zouden kunnen zijn, omdat ze zoveel op elkaar lijken. In de film is de gelijkenis duidelijk te zien en is het lastig om de zussen uit elkaar te houden.

.

  • Prikkelende pastiche op de telenovela
    VPRO Cinema
  • Onder de stilte zit de erfenis van de dictatuur
    NRC
  • La quietud laveert gewiekst tussen broeierige familiefarce, tragedie en thriller.
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden