sluit

La terra dell’abbastanza

Film
Picl

Regisseurs Damiano en Fabio D’Innocenzo duiken in de spannende dramafilm La terra dell’abbastanza in de Italiaanse maffiawereld. Vanaf donderdag 20 juni te zien.

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de armoedige buitenwijken van het historische Rome. De jongens moeten hun steentje bijdragen om hun ouders te ondersteunen en de huishoudens draaiende te houden. Als Mirko en Manolo op een avond per ongeluk iemand doodrijden raken ze betrokken bij de lokale maffia. Dit verandert hun levens compleet, en ineens zijn hun dromen over een leven vol geld, vrouwen en seks dichterbij dan ooit. Ze kicken op het snelle geld, maar verliezen langzaam het contact met de werkelijkheid en elkaar. Ze belanden in een spiraal van ellende en overmatig geweld en het lijkt onmogelijk om er nog aan te ontsnappen.

La terra dell’abbastanza is het speelfilmdebuut van het duo Damiano en Fabio D’Innocenzo. Damiano is vanaf 2012 actief als schrijver voor korte films als Shine Bright (2012), Sottoterra (2016) en The Way Home (2016). Damiano maakte voor het eerst kennis met speelfilms toen hij in 2012 meewerkte als schrijver voor de dramafilm Two Days. Ook Fabio D’Innocenzo was betrokken bij het schrijven van Two Days, maar heeft sindsdien de filmwereld verlaten. Tot hij in 2018 terugkwam voor zijn regiedebuut. Het duo won in Italië de Silver Ribbon voor hun werk aan La terra dell’abbastanza.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden