sluit

Lampje deel 3 & 4 (9+)

Film
Filmspecials
Junior

Lampje, van de VPRO, is gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap. Lampje is een sprookjesachtige verhaal verteld in vier delen over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart.

Deze winter komt de VPRO traditiegetrouw met een serie voor het hele gezin. Lampje is het sprookjesachtige verhaal over de 11-jarige dochter van de vuurtorenwachter. Iedere dag als het donker wordt klimt ze naar boven om het licht aan te steken. Op een stormachtige avond gaat alles mis. Dit is het begin van een avontuur waarin Lampje laat zien dat ze meer kan dan ze ooit had gedacht. Lampje speelt zich af in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis. Een wereld die is gecreëerd met behulp van unieke kostuums en locaties, visual effects en meeslepende muziek. Lampje is een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent.

Aflevering 3: De kermis

Lampje neemt Vis mee naar de kermis, waar ze in een tent met Wereldschokkende Gedrochten de tante van Vis ontmoeten, Stralende Diamant. De baas van de tent ziet in Vis een gratis attractie en probeert de vissenjongen te vangen.

Aflevering 4: De zee

Lampje komt erachter dat de Admiraal zijn zoon als Wanstaltig Gedrocht wil meegeven met de kermis. Met gevaar voor eigen leven vluchten de kinderen het Zwarte Huis uit.

Lampje van de VPRO is vanaf 26 tot en met 30 december als voorpremière te zien bij LUX. Deel 1 & 2 beginnen op dezelfde dagen om 11:00. In januari wordt Lampje uitgezonden bij NPO Zapp.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?