sluit

Lara

Film
Picl

Viktor is zijn veeleisende moeder Lara ontvlucht en reageert nergens meer. Toevallig geeft hij op haar zestigste verjaardag een pianorecital, waar Lara hoe dan ook bij wilt zijn.

Op de dag van Lara’s zestigste verjaardag is Viktor nergens te bekennen, hij moet die dag ook een pianorecital van eigen compositie opvoeren. Lara probeert hem te vinden, maar de familie maakt haar duidelijk dat zij hem met rust moet laten. Lara besluit de laatste concertkaarten op te kopen en deze uit te delen aan oude bekenden. Het wordt een dag gevuld met bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Regisseur Jan Ole Gerster heeft met Lara al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fiprescil prijs op het Munich Filmfestival. Voor de hoofdrollen heeft Gerster de bekende Duitse acteurs Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk Ohne Autor, Oh Boy) gekozen.

 

  • Regisseur Jan-Ole Gerster brengt de personages, die wij maar een dag volgen, helemaal tot leven, inclusief al hun trauma's.
    Filmtotaal
  • Een bitterzoet feelgooddrama
    VPRO Cinema
  • Aangenaam is de rust waarmee de Duitse regisseur Jan-Ole Gerster terugblikt op het leven van de Berlijnse Lara.
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden