sluit

Laurent Garnier – Off the Record

Film
Filmspecials
Language No Problem
LUXdocs

Een verkenning van het leven van Laurent Garnier, een van de godfathers van de housemuziek. We kijken mee in zijn opkomst binnen de muziekwereld van de jaren 80 tot nu.

Laurent is de afgelopen drie jaar over de hele wereld gevolgd en dompelt ons onder in het uitzonderlijke, maar alledaagse leven van een van de meest gerespecteerde DJ’s ter wereld. Dit unieke inzicht schetst een intiem portret van de man achter de legende, de legende achter de draaitafels. Door Laurents eigen woorden reizen we mee met zijn unieke koers in het leven. Van zoon van een kermiseigenaar tot Ridder in het Legioen van Eer, allemaal dankzij zijn ongeëvenaarde passie voor muziek. We duiken in de geschiedenis van de laatste grote muziekrevolutie van de twintigste eeuw, vanuit het perspectief van een van de pioniers: Laurent Garnier!
Dit is de eerste en enige keer dat Laurent Garnier toestemming heeft gegeven om zijn leven vast te leggen.

Let op! Deze film is niet Nederlands ondertiteld en Engels waar nodig.

Nagesprek op woensdag 25 mei
Op woensdag 25 mei is er na afloop van de film een nagesprek met Nijmeegse DJ / producer Darko Esser. In dit gesprek gaan we verder in op Darko’s ervaring als DJ, de ontwikkeling van elektronische muziek feesten in Nijmegen en de link tussen hem en Laurent Garnier. Het gesprek wordt geleid door Charlotte Beniers en Joep Jacobs van SoundLab Nijmegen.

Darko Esser heeft meer dan 15 jaar ervaring als DJ en ondertussen heeft hij alle hoeken van Europa wel gezien. Hij heeft onder andere gedraaid in wereldberoemde clubs als Berghain & Panoramabar, Rex, Tresor, 11, House Of God en natuurlijk zijn thuisbasis Doornroosje.

SoundLab Nijmegen is de allereerste studentenvereniging voor DJ’s en Producers van Nederland. De missie van SoundLab is om studenten met een passie voor draaien en muziek produceren bij elkaar te brengen en hen de mogelijkheid te bieden om zich hierin te ontwikkelen.

Het nagesprek zal plaatsvinden in het Nederlands.


English

An exploration into the life of Laurent Garnier, one of the godfathers of house music, tracking his emergence on the music scene from the 80’s to now.

Shot over the last three years, Laurent is followed across the globe, immersing us into the exceptional, yet everyday life of one of the most respected DJ’s in the world. This unique insight draws an intimate portrait of the man behind the legend, the legend behind the decks. Through Laurents own words, we travel his unique course in life. From the son of a fairground owner to becoming a Knight of the Legion of Honor, all thanks to his unparalleled passion for music. We delve into the history of the last great music revolution of the twentieth century, from the perspective of one of its pioneers: Laurent Garnier!
This is the first and only time Laurent Garnier has given permission to document his life.

Talk Wednesday 25th

On Wednesday the 25th will be a talk after the movie with DJ/producer Darko Esser. This talk will be given in Dutch.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?