sluit

Lazzaro Felice

Film
Picl

De veelbekroonde Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher creëert een wonderbaarlijke vertelling waarin een magisch sprookje en sociaalrealisme worden verenigd.

Lazzaro Felice volgt de plattelandsjongen Lazzaro, die in een kleine gemeenschap van deelpachtboeren leeft in een uitgestorven dorpje in Italië. De dorpelingen worden uitgebuit en werken hard, klagen veel, maar hebben het ook goed samen. Vooral Lazzaro is oprecht gelukkig met zijn simpele, maar harde leven. Een magische samenkomst van omstandigheden zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing van tijd en ruimte, wat Lazzaro in een bijzonder modern sprookje doet belanden.

Rohrwacher gooide eerder al hoge ogen met haar film Le meraviglie (The Wonders), waarmee ze in Cannes de Grand Prix binnensleepte. Ook haar nieuwste film wordt goed ontvangen; de film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en werd door The New York Times direct tot klassieker benoemd.

 • Verleidelijke fabel van gouden, landelijke Italië geteisterd door moderniteit
  The Guardian
 • Met Lazzaro Felice serveert Alice Rohrwacher een magische, poëtische parabel die tovert met verschillende Italiaanse filmtradities
  De Morgen
 • This movie feels bracingly new and also like something that has been here forever. It has the urgency of a news bulletin and the authority of a classic
  The New York Times
 • Onvergetelijk gespeeld door nieuwkomer Tardiolo
  VPRO Cinema
 • Topzwaar aan metaforen en kritiek op Italië’s heden en verleden, maar tegelijk licht, elegant en simpel
  de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden