sluit

Le Grand Bain

Film

Bertrand zit al twee jaar in een hevige depressie. Hij is zijn baan kwijt en doodt de tijd met Candy Crush spelen op de bank en baantjes trekken in het lokale zwembad.

Hij stuit op een advertentie om onderdeel te worden van een mannelijk synchroon zwemteam. Dit blijkt het begin van een nieuw leven. De groep mannen hebben allemaal hun eigen zorgen, maar vinden steun bij elkaar. Ondanks het tijdelijke vertrek van hun coach Delphine, blijven ze trainen en melden ze zich zelfs aan voor het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Acteur en regisseur Gilles Lellouche (Narco) toont met het komedie drama Le grand bain hoe onverwacht het leven kan lopen. Dit op waarheid gebaseerde verhaal profiteert van een goede dosis humor. Le grand bain is in Frankrijk met veel lof ontvangen. De film ging in première op het Cannes Film Festival en werd genomineerd voor 10 Césars tijdens de César Awards in Frankrijk.

 

 • Niet perfect, wel hartverwarmend
  NRC
 • Prettige mix van sociale komedie en sportfilm
  VPRO Cinema
 • Mannen die met veel moeite opveren uit hun ellende geven de kijker moed
  AD
 • Een heerlijke feelgoodfilm, waarin je jezelf even helemaal kunt verliezen
  FilmTotaal
 • Een sympathieke, visueel en muzikaal levendige Grande Finale, geboetseerd van borsthaar en badmutsen
  Cinemagazine

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden