sluit

Le Grand Bain

Film

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen.

Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

In de ontroerende Franse tragikomedie Le Grand Bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le Grand Bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un amour impossible), Guillaume Canet (Double Vies), Leïla Bekhti (Un prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le tout nouveau testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

PAASFILMONTBIJT
Op zondag 21 en maandag 22 april is het Pasen, dus weer tijd voor een PaasFilmOntbijt! Word rustig wakker met een uitgebreid ontbijtbuffet voordat je kunt genieten van Le Grand Bain. Zo kan je kiezen uit diverse lekkernijen, waaronder brood met hummus, croissantjes en minimuffins, yoghurt met fruit en cruesli, paasbrood en paaseitjes, een glas verse jus en een warme drank naar keuze. Vanaf 09.30 uur zal het ontbijt klaarstaan. Dan heb je alle tijd om te genieten van het ontbijt, voordat je lekker kan uitbuiken in de stoelen van de filmzaal.

Het PaasFilmOntbijt-arrangement kost € 21,50 p.p. en is te bestellen aan onze kassa of via deze pagina: selecteer de filmvertoning op zondag 21 of maandag 22 april om 12.30 uur, en klik op ‘koop tickets’. In het menu dat volgt kun je het PaasOntbijt erbij bestellen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden