sluit

Le jeu

Film

Vanaf donderdag 25 draait de Franse komedie Le jeu bij ons. De nieuwste speelfilm van Fred Cavayé is een replica van de Italiaanse Perfetti sconoscuiti (2016). Een groep vrienden komen bij elkaar en dagen elkaar uit alle berichten van hun smartphones te delen.

Le jeu speelt zich af in het huis van Vincent en Marie. Ze hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hen thuis. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben wagen ze zich aan een ‘spel’ waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten– hardop moet worden voorgelezen. De groep roept stellig niks voor elkaar te verbergen, maar wat aan het begin een onschuldig spelletje lijkt, verandert langzaam in een confronterende avond vol onplezierige ontdekkingen, zelfs tussen de eigen partners.

Le jeu is de nieuwste dramatische komedie van Fred Cavayé. Deze Franse versie van de Italiaanse film Perfetti Sconoscuiti haalt veel inspiratie uit het originele werk. Het verhaal is geïnspireerd op de uitspraak: ‘We hebben allemaal drie levens. Eén privé, één openbaar en één geheim.’ Doordat de film zich in één huis afspeelt ontstaat er een intieme, kleine sfeer. Naarmate de film vordert neemt de spanning toe en gaat de ruimte steeds kleiner voelen. Cavayé heeft deze sfeer ook goed weten te creëren met Le jeu.

MOEDERDAGFILMONTBIJT
Zondag 12 mei is het Moederdag; dé dag om je moeder in de watten te leggen. Verras haar bijvoorbeeld met een MoederdagFilmOntbijt: heerlijk wakker worden onder het genot van een smakelijk, gevarieerd ontbijt, waarbij je aansluitend kunt genieten van een mooie film, zoals Le jeu.

  • Nogal overbodige Franse remake
    VPRO Cinema
  • Degelijke, levendige Franse versie
    de Volkskrant
  • Iets luchtiger dan het origineel
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden