sluit

Leaning into the wind

Film
Picl

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze.

Volgens situationeel kunstenaar Andy Goldsworthy zijn er twee manieren om naar de wereld te kijken: lopend op het ‘normale’ pad, of ervan afwijkend. Op het afwijkende pad baseert de natuurfotograaf zijn kunst. Terugkerend thema in zijn visueel verbluffende werk is vergankelijkheid: Goldsworthy maakt zijn kunst in de natuur, mét de natuur, en zodoende zijn zijn werken onderhevig aan de veranderingen die de natuur doormaakt en teweegbrengt. De kunstwerken die Thomas Riedelsheimer heeft vastgelegd voor deze documentaire, bestaan alleen in deze documentaire, wat ze des te unieker maakt. Voor kijkers die niet bekend zijn met het werk van Goldsworthy is Leaning into the Wind een adembenemende kennismaking met deze artiest, die bloemblaadjes, regendruppels, rotsblokken en sneeuw tot kunst weet te verheffen.

Andy Goldsworthy’s unieke kunst was eerder te bewonderen in het British Museum, het Metropolitan Museum of Art, Yorkshire Sculpture Park en Palacio di Cristal. Daarnaast publiceerde hij verschillende boeken rondom zijn fotografieprojecten. Regisseur Thomas Riedelsheimer sloeg eerder de handen ineen met Goldsworthy voor de documentaire Rivers and Tides. Hij staat bekend om zijn thematisch variërende documentaires en onderwijst in het dagelijks leven aan de Filmacademie van Ludwigsburg.

  • Een betoverende film over kunst en tijd.
    The Guardian
  • Zijn manier van kijken is even vanzelfsprekend als betoverend.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden