sluit

Leave No Trace

Film

Tienermeisje Tom en haar vader Will, een ex-militair, houden zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland, Oregon.

Ze geven er de voorkeur aan te leven in de wildernis, in plaats van in de bewoonde wereld. Door een toevallige ontmoeting worden ze echter ontdekt. Ze worden gedwongen het park te verlaten en vallen in handen van de sociale diensten. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een barre tocht door de wildernis stuurt. De inzet: volledige onafhankelijkheid. Maar langzaam maar zeker zien ze zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen. Aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Leave No Trace is de nieuwe film van Debra Granik (Winter’s Bone, Stray Dog, Down to the Bone). Winter’s Bone werd genomineerd voor maar liefst vier Academy Awards: Beste Film, Beste Actrice, Beste Bijrol, en Best Bewerkte Scenario. Ben Foster (Will) stond in 2017 tegenover Chris Pine en Jeff Bridges in Hell or High Water en won voor zijn rol een Independent Spirit Award. De Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin Harcourt McKenzie is vooral bekend van haar rol als Astrid in The Hobbit: Battle of the Five Armies, Peter Jacksons laatste deel van zijn Hobbit-trilogie.

 • Een prachtig, subtiel sociaal drama.
  vpro cinema
 • Leave No Trace is een fraai, onnadrukkelijk sociaal drama over mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen.
  de volkskrant
 • Een eerbetoon aan een vader en dochter in de rafelranden van de maatschappij.
  NRC
 • Overweldigend, foutloos, diep ontroerend.
  the guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden