sluit

Les Invisibles

Film

Deze Franse speelfilm is een ode aan de weerbaarheid van dakloze vrouwen en de sociale werkers die altijd achter hen staan. Vanaf donderdag 9 mei is Les invisibles van regisseur Louis-Julien Petit bij ons te zien.

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om alle vrouwen zo snel mogelijk weer de maatschappij in te begeleiden. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan; de vrouwen leven vaak al jaren onder pseudoniemen, en moeten opnieuw leren in een sociale en professionele omgeving te handelen. Ze gooien al hun – vaak beperkte – werkervaring in de strijd op de arbeidsmarkt. Met gedeelde smart en een gezonde dosis humor beginnen ze aan de zoektocht naar een nieuw leven.

Les invisibles is de derde speelfilm van Louis-Julien Petit. Hij werkte zelf een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gespeeld door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest.

  • Onderhoudende tragikomedie
    VPRO Cinema
  • Deze feelgoodfilm stelt interessante vragen over hulpverlening
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden