sluit

Les Misérables

Film

Les Misérables van Ladj Ly gaat over een onstuimige situatie in de buitenwijken van Parijs. Een jongen maakt per ongeluk drone-beelden van drie agenten die geweld gebruiken tegen straatjongens. Het is het begin van een uitgebreide jacht op deze beelden door politie, moslimbroeders en criminelen.

Stéphane (Damien Bonnard), nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. In de Franse hoofdstad ontmoet hij zijn nieuwe grofgebekte collega’s en agenten Gwada (Djibril Zonga) en Chris (Alexis Manenti). Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Ladj Ly laat ons de sfeer zien in Montfermeil, waar de raciale spanningen om het kleinste opstuiven en drie snode agenten orde proberen hand te haven. De Franse regisseur ontleent de titel van zijn film aan het werk van Victor Hugo en is geïnspireerd op de hevige rellen die in 2005 plaatsvonden in de Parijse banlieus.

 

 • Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre.
  VPRO Cinema
 • Ladj Ly mixt knap humor, spanning en tragiek.
  NRC
 • Explosieve liefdesverklaring.
  De volkskrant
 • Schetst een ontluisterend beeld van de banlieuues.
  Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?