sluit

Het Leven Is Vurrukkulluk

Film

Het leven is verrukkulluk is een prachtig mozaïek-drama over drie verschillende liefdesverhalen.

Op een mooie lentedag zijn de twee beste vrienden, Mees en Boelie, samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge, knappe Panda ontmoeten. Ondertussen lopen de spanningen op bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van vreemdgaan en hij smeedt een plan om haar te betrappen. In het laatste verhaal komen de oude geliefden Rosa en Kees elkaar na decennia weer tegen. Net als de mooie lentedag, bloeit hun liefde weer op.

Regisseur Frans Weisz heeft al een flink oeuvre opgebouwd waaronder de goed ontvangen miniserie Bij nader inzien en films zoals Een zwoele zomeravond en Happy End. In Het leven is verrukkulluk zijn de hoofdrollen weggelegd voor Reinout Scholten van Aschat (Nooit meer slapen), Géza Weisz (Alleen maar nette mensen) en Romy Louise Lauwers (Vermist).

 

  • De verfilming van Het leven is vurrukkulluk is elegant verbonden met heden en verleden
    De Volkskrant
  • Wat overblijft is een mooie, maar wel heel nostalgische blik op de jaren zestig in Amsterdam, waarin je nog met een sigaret in de mond Caficonv('UCS-4LE','UTF-8',pack('V', hexdec('U00e9'))) Americain kon binnenwandelen
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden