sluit

L’homme fidèle

Film
Picl

Vanaf donderdag 25 april is het Franse liefdesdrama L’homme fidèle (A Faithful Man) bij ons te zien. Voor zijn nieuwste werk stond Louis Garrel zowel voor als achter de camera. De film volgt Abel (Louis Garrel), Eve (Lily-Rose Depp) en Marianne (Laetitia Casta) in hun zoektocht naar liefde.

Na het overlijden van zijn beste vriend Paul, komt Abel weer in contact met Marianne, de weduwe van Paul. Acht jaar geleden hadden zij al een relatie en nu lijken ze de liefde voor elkaar weer te hervinden. Dat zorgt voor jaloezie bij Pauls zus Eva, die al sinds haar kindertijd heimelijk verliefd is op Abel. Als ze het stel hiermee confronteert ontstaat er een ingewikkelde driehoeksverhouding. Dit levert een lichtvoetige romantische komedie op, die op een verfijnde manier humor en emoties rondom verlies en verwerking weet af te wisselen.

Louis Garrel zet met L’homme fidèle een scherpe, dramatische liefdeskomedie neer. Voor zijn nieuwste werk stond Garrel zowel voor als achter de camera. Voor zijn dubbele inzet is Garrel beloond met verschillende nominaties op grote filmfestivals als het Glasgow Film Festival. Buiten dat won de film de Jury Prize voor Best Screenplay op het San Sebastián International Festival. L’homme fidèle is de tweede speelfilm van de acteur en regisseur. Voor zijn eerste lange werk Les deux amis (2015) ontving Garrel twee nominaties op het Cannes Film Festival, dit waren de Golden Camera en de Queer Palm.

  • Licht surrealistische, droogkomische romcom
    VPRO Cinema
  • Behaaglijk Parijs driehoeksrelatiedrama
    de Volkskrant
  • Licht en frivool. Misschien wel iets te
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden