sluit

Liebe in den Gängen

Film
Picl

De nachtelijke groothandel is haast een universum op zich, gevormd door haar eindeloze, schaars verlichte gangen, en leefbaar gemaakt door haar koffiezetapparaten en stiekem opgestoken sigaretten tijdens de dienst.

Een compleet nieuwe wereld voor de schuchtere Christian, die zijn ruige verleden achter zich wil laten. Hij vindt liefde bij de mysterieuze Marion van de zoetwaren. Hun band groeit bij de gebruikelijke pauzes, ondanks dat Marion eigenlijk niet vrijgezel is. Christian vervalt in zijn oude, destructieve gewoontes wanneer ze plots niet op het werk verschijnt. Een tragische gebeurtenis op de afdeling maakt duidelijk wat een hechte gemeenschap er op de werkvloer heerst, een plek die voor velen als thuis is gaan voelen.

Liebe in den Gängen is een komisch drama van Student Oscar-runner up Thomas Stuber, die zijn carrière begon met diverse filmstages en assistentschappen in de regiewereld. Na zijn slagen aan de filmacademie boekte hij nationale successen met Es geht uns gut en Teenage Angst, alvorens de zilveren medaille bij de Student Oscars te veroveren met Of Dogs and Horses. Voor Liebe in den Gängen werd hij genomineerd voor de beste speelfilm bij de Deutscher Filmpreis 2018. Franz Rogowski (Christian) is afkomstig uit de Duitse theater- en danswereld, maar heeft als acteur reeds diverse Duitse onderscheidingen ontvangen, en speelde mee in de internationaal bekroonde misdaadfilm Victoria. Dit jaar vertolkte hij ook de hoofdrol in Christian Petzold’s Transit.  Sandra Huller (Marion) begon haar carrière eveneens in het theater, en speelde in 2004 in haar eerste film Requiem, waar ze direct een Zilveren Beer (Internationaal Filmfestival Berlijn) voor won. Naast meerdere Duitse onderscheidingen voor onder andere Finsterworld en Above Us Only Sky werd ze genomineerd voor een Academy Award voor haar bijrol in Toni Erdmann.

 • Vol markante, mooi vertolkte personages, troostende humor en onverwachte schoonheid.
  vpro cinema
 • Intrigerende fabel over gigantische supermarkt.
  the guardian
 • Een sterk en weemoedig drama.
  algemeen dagblad
 • De film mengt emotionele kaalslag en onmacht innemend met sprankjes hoop.
  NRC
 • Een fabuleuze film
  trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden