sluit

Lion

Film
Première

Lion is een hoopvol, hartverscheurend en waargebeurd verhaal over de geschiedenis van de Indiase jongen Saroo Brierley.

Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem ver weg van zijn thuis en familie brengt. Saroo weet de weg naar huis niet terug te vinden en leeft wekenlang in zijn eentje in de ruige straten van Calcutta. Totdat hij wordt opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Hij heeft alleen Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen die hem terug naar zijn familie kunnen leiden. Hij bekijkt een jaar lang elke avond de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is een ontroerende film van regisseur Garth Davis, met in de hoofdrol een fenomenale Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Rooney Mara (Carol) als zijn geliefde. Nicole Kidman (Genius) en David Wenham (Top of the Lake) spelen zijn adoptieouders. Lion is de verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley.

  • In eerste instantie is Lion een rauw en energiek drama, daarna gaat de magie verloren.
    Lion
  • Debuterend speelfilmregisseur Garth Davis vertelt het waargebeurde verhaal van Lion fijnzinnig, met de camera altijd op ooghoogte van Saroo.
    NRC Handelsblad
  • Ontroerend regiedebuut met prachtrollen van Dev Patel en Nicole Kidman.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden