sluit

Little Joe

Film

Wetenschapper Alice ontwikkelt een revolutionaire plant: Little Joe. Deze plant maakt mensen gelukkig wanneer hij op de juiste manier wordt verzorgd. Maar het antidepressivumplantje blijkt ook te zorgen voor onverwachtse neveneffecten. Deze ijzige thriller van Jessica Hausner is nu bij ons te zien.

Alleenstaande moeder Alice Woodard (Emily Beecham) werkt als wetenschapper voor een commercieel bio-bedrijf dat nieuwe plantensoorten kweekt. Ze is trots op haar baanbrekende uitvinding: een bijzondere kamerplant met karmozijnrode bloemen die een gelukmakend stuifmeel loslaat. Tegen de regels in van het bedrijf neemt Alice een van haar planten mee naar huis als cadeau voor haar zoon Joe (Kit Connor). Hij neemt zo enthousiast de verzorging op zich dat Alice besluit de plant ‘Little Joe’ te noemen. Naarmate de planten groeien vraagt Alice zich steeds meer af of de onvoorziene bijwerkingen ervan opwegen tegen het brengen van geluk.

Oostenrijkse auteur en filmregisseur Jessica Hausner maakt in Little Joe gebruik van een beklemmende filmstijl die bijdraagt aan een haast klinische sfeer. De film nam deel aan het Cannes Film Festival 2019 voor de Palme d’Or, waar Emily Beecham een award won voor Beste Actrice.

 

  • Een beklemmend horrorsprookje in pasteltinten.
    de Volkskrant
  • Bewonderingswaardige film nestelt zich in elke porie.
    NRC
  • Gelaagde, gestileerde, strak geregisseerde film.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden