sluit

Little Women

Film

Little Women is een verfilming van de literatuurklassieker van Louisa May Alcott, geregisseerd door Greta Gerwig. Dit romantische kostuumdrama is nu bij ons te zien.

Jo en haar drie zussen hebben grotere ambities dan wat het negentiende-eeuwse Amerika van hen verwacht. Terwijl de zussen in armoede opgroeien in Concord, Massachusetts, neemt hun vader deel aan de Amerikaanse Burgeroorlog. De mooie Meg is het huiselijke type, Amy heeft ambitie voor het kunstenaarschap en de verlegen pianiste Beth. Het is vooral de onstuimige Jo die als schrijver-in-spé worstelt met het negentiende-eeuwse beeld van de vrouw en de beperkingen die hierbij komen kijken. Haar rijke buurjongen Laurie wordt haar beste vriend en gelijke.

Na haar debuutfilm Lady Bird stort regisseur Greta Gerwig zich op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott met een frisse, eigentijdse blik. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

  • Intelligente, sterke nieuwe bewerking.
    NRC
  • Trouwe verfilming met cast in topvorm.
    de Volskrant
  • Een zeer trouwe en aanstekelijke hedendaagse film.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?