sluit

Loro

Film

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel carrière in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere.

Silvio Berlusconi (Toni Servillo) beroert de gemoederen als geen ander. Een nietsontziend portret van een van Italië’s meest controversiële politici aller tijden, dat begint op het moment dat hij wankelt: zijn echtgenote verdraagt zijn seksuele uitspattingen niet langer, zijn bondgenoten ondermijnen zijn gezag, en het einde van zijn politieke carrière doemt op. Loro biedt een onthullende blik op de mens achter het masker: hoe ver gaat ‘Il Cavaliere’ om zijn macht te behouden, en wat drijft hem nu echt?

Paolo Sorrentino, een van de meest geliefde filmmakers van deze tijd, werkt opnieuw samen met Toni Servillo, die eerder de hoofdrol vertolkte in Sorrentino’s L’uomo in più, Le conseguenze dell’amore, Il divo, en het met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film bekroonde La grande bellezza. Ook won Servillo zowel voor Il Divo als La grande bellezza de prestigieuze European Film Award voor Beste Acteur. Met Loro begeven Sorrentino en Servillo zich dus op vertrouwd terrein: Il Divo portretteerde de beruchte Italiaanse minister-president Giulio Andreotti. Die film werd internationaal bejubeld en won in Cannes de Juryprijs.

Voordrachten Wintertuinfestival
In aanloop naar het Wintertuinfestival dragen twee studenten Creative Writing van ArtEZ voor uit eigen werk bij filmhuis LUX.  Op donderdagavond 1 november en vrijdagavond 16 november draagt Matthijs Budding voor bij Loro. Matthijs Budding (1995) is tweedejaars student Creative Writing. Hij schrijft korte verhalen waarin de gedachtewereld van zijn personages, en de onbewuste gebruiken die hieruit voorkomen, centraal staan. Ook is hij werkzaam als muzikant en componist. In 2010 won hij de prijs voor beste jonge gitarist van Nederland. Matthijs is onderdeel van Het Wilde Oosten, een rondreizende voorstelling met jonge makers. Hiervoor maakte hij met Jante Wortel een performance waar muziek en tekst samen komen.

  • Loro is een verrukkelijk kitscherige Silvio Berlusconi-biopic.
    De Volkskrant
  • Je mond valt voortdurend open van verbazing over de brutaliteit en de banaliteit van Berlusconi.
    NRC Handelsblad

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden