sluit

Lotte op zoek naar de draken

Film
Junior

Ken je Lotte nog? Je ontmoette haar al in Lotte en de maansteen en Lotte van uitvindersdorp. Nu beleeft ze een nieuw avontuur: Lotte op zoek naar de draken is een Estlandse animatiefilm, gemaakt door Heiki Ernits en Janno Põldma.

Het hondje Lotte krijgt een zusje, genaamd Roosi. Samen beleven ze een heel spannend avontuur. Karl de wasbeer en Viktor de vis zijn twee wetenschappers die naar het dorpje Gadgetville komen. Ze nemen deel aan een belangrijke wedstrijd. Wie erin slaagt het volkslied op te nemen van de oudste diersoort ter wereld, de mythische vuurspuwende draak, wint de hoofdprijs. Lotte en Roosi besluiten de wetenschappers te helpen met het zoeken naar de draken.

Alles in deze Estlandse animatiefilm, bedoeld voor jonge kinderen maar ook leuk voor een ouder publiek, ademt verbeeldingskracht: van het springerige, humoristische verhaal tot de kleurrijke tekeningen. De eerste film uit deze serie, Lotte van uitvindersdorp, werd in 2007 bekroond met de Letse Filmprijs voor de beste animatiefilm.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden