sluit

Loveless

Film

Boris en Zhenya zijn in een heftige vechtscheiding verwikkeld. In het bijzijn van hun zoon maken ze alleen maar ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen.

 

Ondertussen bereiden ze allebei een nieuwe toekomst voor. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die ook nog eens zwanger is van hem. Zhenya heeft een relatie met een rijke man die met haar lijkt te willen trouwen. Boris en Zhenya worden allebei volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van hen lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij plotseling verdwijnt.

Loveless is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return). De film kon rekenen op veel lof. The Guardian noemde Loveless “Een sterk, mysterieus en angstaanjagend verhaal.” Loveless werd bekroond met de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes 2017 en is de Russische inzending voor de Oscar voor de beste buitenlandse film.

Cursus Première
Loveless maakt op maandag 9 oktober onderdeel uit van de Cursus Première.

  • Loveless is ijselijk mooi, mysterieus en toegankelijk
    de Volkskrant
  • Topregisseur Andrej Zvjagintsev (Leviathan) legt alweer een stevige knoop in je maag met visueel superieure feelbadcinema.
    de Morgen

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden