sluit

Luka

Film

Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zijn hoop om als elite-sluipschutter te dienen blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering.

Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat. Geïnspireerd op Dino Buzatti’s geroemde boek ‘De Woestijn van de Tartaren’, schept Jessica Woodworth (Khadak, Altiplano) met Luka een wereld in dreigend zwart-wit met onheilspellend sound design.

Voorafgaand aan deze film wordt de korte film PRIMUS (7 minuten) vertoond, geregisseerd door de hoofdrolspeler van Luka; Jonas Smulders.

  • Intrigerende, fraai geschoten solo-regie van Woodworth
    VPRO Cinema
  • Luka is een parabel voor futiele masculiniteit. Een Great Dictator aan het einde van de wereld. In de vulkanische as van de Etna creëerde Jessica Woodworth een volstrek unieke beeldvertelling
    Filmkrant
  • Voortreffelijk zwart-wit camerawerk met een grootse rol van Geraldine Chaplin
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?