sluit

LUX bij je thuis: online filmzaal Picl

Film
LUX bij je thuis

Geniet thuis via online filmplatform Picl van ons uitgebreide filmaanbod met 60+ gloednieuwe (arthouse)films en documentaires. Of neem deel aan een van onze online programma’s.

Houd deze pagina, onze nieuwsbrief en social media-kanalen Facebook, Instagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

BEKIJK ONZE NIEUWSTE (ARTHOUSE-)FILMS THUIS

Via online filmplatform Picl – onze online filmzaal – kijk je de nieuwste arthouse-films ook thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Lees hier meer over Picl.

BEST BEKEKEN OP PICL – TOP 5
1. The Burnt Orange Heresy | Stijlvolle crime thriller, waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen. Programmeur Linda: “Met een opvallende rol voor Mick Jagger, die wat mij betreft de show steelt.”
2. The Nest |
Beklemmende thriller over een gezin dat uit elkaar dreigt te vallen. “Durkin vertelt zijn verhaal intelligent en smaakvol; zonder sensatie en in alle rust. De personages, ijzersterk ingevuld door Jude Law en Carrie Coon, zijn levensecht” (de Filmkrant).
3. Police |
Steracteur Omar Sy (Intouchables) schittert in dit spannende politiedrama in Parijs. Met voorafgaand aan de film de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.
4. De beentjes van Sint Hildegard |
Komisch drama met Herman Finkers over het losbreken uit vastgeroeste patronen. “Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld” (Trouw ★★★★).
5. Seules les bêtes |
Ingenieuze Franse thriller over een jonge vrouw die spoorloos verdwijnt. Een mix van Fargo, Babel en Memento, met Damien Bonnard (Les Misérables) en Denis Ménochet (Inglourious Basterds). 

PICL-TIP VAN ONZE PROGRAMMEUR
The Assistant |
Programmeur Linda: “Briljant speelfilmdebuut van de Australische Kitty Green die een dag uit het leven schetst van de persoonlijke assistent van een succesvolle Hollywoodmagnaat in New York. Zonder namen te noemen wordt al snel duidelijk dat het over het machtsmisbruik gaat dat de #metoo beweging tot gevolg had. Door middel van vele interviews met werknemers van Miramax, de productiemaatschappij van Harvey Weinstein, lukte het Green een waarheidsgetrouwe visie te geven op de giftige en intimiderende kantoorcultuur in de filmwereld. Een urgente en beklemmende film die je nog lang bijblijft.”

BEKIJK HIER: ons volledige filmaanbod op Picl

ONZE PROGRAMMA’S THUIS VIA LIVESTREAM

Via livestream is een deel van ons programma ook vanuit huis te volgen. Spijker komende tijd (online) je filmkennis bij tijdens de online filmcolleges of cursuslessen over Grote Regisseurs. Of kijk live mee met de nieuwste debatprogramma’s.

BEKIJK HIER: onze programma’s via livestream

BLIJF OP DE HOOGTE

Houd deze pagina, onze nieuwsbrief en social media-kanalen Facebook, Instagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?