sluit

LUXclassics – Maurice

Film
LUXclassics
Specials

Maurice Hall leert al op zijn veertiende dat hij is voorbestemd om later te huwen met een degelijke vrouw en een gezin te stichten. Hij leert ook dat hij hier nooit aan zal voldoen.

Maurice groeit op in het Edwardiaanse Engeland. Hij worstelt met zijn homoseksuele gevoelens en de kennis dat hij nooit zal voldoen aan het ideaal. Tijdens zijn tijd in Cambridge raakt hij bevriend met Clive Durham  en geeft hij eindelijk toe aan zijn gevoelens. Na een traumatische ervaring verbreekt Clive de relatie. Hierdoor moet Maurice zwaar aangedaan Cambridge verlaten en wordt hij gedwongen zijn gevoelens wederom te onderdrukken. Als hij jaren later Clive weer treft wordt hij geconfronteerd met nieuwe verleidingen die zijn nieuwe leven overhoop halen.

Maurice is een bewerking van het gelijknamige boek uit 1971, geschreven door E.M. Forster. In deze verfilming schitteren award winning acteurs als Hugh Grant en James Wilby. Samen met regisseur James Ivory zetten ze een krachtig liefdesverhaal op het grote doek. Ondanks de periode is de thematiek van de film ook vandaag de dag nog relevant.

  • Elegante beelden
    VPRO Cinema
  • Intens aangrijpend verhaal
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden