sluit

LUX Mini x GoShort

Film
Filmspecials
Junior

De eerste filmervaring voor de jongste filmfans! Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini. Tijdens LUX Mini zorgen we voor een fijne bioscoopervaring voor de kleinste kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s.

Elke laatste zondag van de maand om 11:00 uur staat LUX Mini op ons programma. In samenwerking met Go Short is er een prachtig filmprogramma samengesteld met lieve korte animatiefilms.  De bioscoop kan spannend zijn voor de allerkleinsten, daarom creëren we tijdens LUX Mini een prettige omgeving om helemaal op te gaan in een mooie (korte) film. Met wat zachter geluid, een zaal waar de lichten niet helemaal uit zijn en een korte film ga je volledig op in de ervaring. Wegens de enthousiaste reacties van de eerste editie van LUX Mini worden de korte films Mishou en The Little Bird and the Caterpillar opnieuw vertoond.

Ant

Een mierenkolonie loopt als een geoliede machine. Totdat één miertje buiten het gelid gaat lopen en de hele boel verstoort. Maar is dat echt zo erg?

Snail the Painter

Prachtige Tik-Tak achtige animatie waarin slakjes over het scherm kruipen en met de 3 primaire kleuren nieuwe kleuren en vormen maken.

Mishou

Over een hondje die op de Noordpool belandt en wordt opgevangen door een groepje sneeuwkonijnen.

The little bird and the caterpillar

Over een vogeltje die probeert zijn boom netjes te houden maar wordt gestoord door een hongerige rups.

Na afloop van de film is er tot 12.45 uur een knutselactiviteit in Studio LUX. Hier kunnen de kinderen creatief aan de slag na de filmvertoning. Let op! Vol = vol.

Bij elk kaartje is een drankje inbegrepen. Voor kinderen een pakje drinken, voor de ouders koffie of thee. Op vertoning van het kaartje kan dit worden afgehaald bij de bar.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?