sluit

LUX Open Air – Amazing Grace

Film
Filmspecials
LUX Open Air

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen we de opnames van het legendarische concert van Aretha Franklin’s ‘Amazing Grace’ in de New Temple Missionary Baptist Church bekijken.

In 1972 nam Aretha Franklin ‘Amazing Grace’ op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles, met dominee James Cleveland en het Southern California Community Choir die Franklin vergezelden tijdens de uitvoering. Vanaf 2017 houdt ‘ Amazing Grace’ de positie als de bestverkopende plaat van Franklin’s 50-jarige carrière, evenals het best verkochte live-gospel-album allertijden. Voor het eerst in de geschiedenis worden de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek.

De film Amazing Grace zou in 1972 al worden uitgebracht. De originele regisseur (Sydney Pollack) was echter niet in staat om de film te voltooien omdat hij geen klapbord had gebruikt voor het synchroniseren van het beeld en geluid. De film belandde meer dan 38 jaar in de studiokluis. Voor zijn dood in 2008 droeg Pollack de beelden over aan producent Alan Elliott, die er na twee jaar in slaagde het beeld en geluid te synchroniseren en de film af te maken.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De films staan dit jaar in het teken van muziek! In verband met corona worden er maatregelen genomen om de avonden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden en dat er ruimte is voor maximaal 100 personen (er zijn 100 koptelefoons beschikbaar). De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk. Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om naar het plein te komen met eigen zitjes. LEES HIER DE LAATSTE UPDATES

PROGRAMMA LUX OPEN AIR 2020
DI 25 AUG: La La Land
WO 26 AUG: Amazing Grace
DO 27 AUG: Rocketman
VR 28 AUG: Beats
ZA 29 AUG: Bohemian Rhapsody

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?