sluit

LUX Open Air – Beats

Film
Filmspecials
LUX Open Air

Brian Welsh combineert een Superbad-achtige komedie met een denderende soundtrack en een flinke dosis politiek commentaar om deze roadmovie op zijn emotionele climax te laten afstevenen: een intense nacht raven. Beats is een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan.

De film speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk in 1994 en gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de tieners Spanner en Johnno. De eerste woont bij zijn criminele broer; de tweede verhuist binnenkort met de rest van het gezin – waaronder zijn stiefvader die agent is – naar de stad. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten.

Halverwege de jaren negentig werd het Verenigd Koninkrijk overspoeld door raves: illegale feesten met stevige beats en een schijnbaar oneindige voorraad drugs. In 1994 kwam de overheid daarom met de Criminal Justice Bill, waarin het ‘samenscholen rond repetitieve beats’ strafbaar werd gesteld. Het leidde tot protesten en nog meer raves.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De films staan dit jaar in het teken van muziek! In verband met corona worden er maatregelen genomen om de avonden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden en dat er ruimte is voor maximaal 100 personen (er zijn 100 koptelefoons beschikbaar). De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk. Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om naar het plein te komen met eigen zitjes. LEES HIER DE LAATSTE UPDATES

PROGRAMMA LUX OPEN AIR 2020
DI 25 AUG: La La Land
WO 26 AUG: Amazing Grace
DO 27 AUG: Rocketman
VR 28 AUG: Beats
ZA 29 AUG: Bohemian Rhapsody

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?