sluit

LUX Open Air – Bob Spit – We Do Not Like People

Film
LUX Open Air

Geen enkele film omarmt de Kaboomgeest zo hard als Cesar Cabrals Bob Spit – We Do Not Like People. De film werd verkozen tot publieksfavoriet tijdens het Kaboom filmfestival in 2021.

Welkom bij een ultrameta en schunnige stop-motionfilm waarin een ouwe, boze punk genaamd Bob Spit probeert te ontsnappen uit een postapocalyptische woestijn vol groteske figuren, waaronder een verwilderde miniatuur van Elton John met scherpe tanden – letterlijk pop die punk tracht uit te roeien.

En het wordt nog beter: de woestenij is eigenlijk een vagevuur in het hoofd van Bobs schepper, Angeli, een koppige cartoonist die door een creatieve crisis gaat.

Cabrals hallucinogene portret van een conflict tussen de schepper en diens creatie is een inventieve mix van documentaire, komedie en roadmovie en is niet eens volledig fictief! Het verhaal is geïnspireerd door het leven en werk van een van de meest gevierde Braziliaanse tekenaars aller tijden: Angeli. Hij werd beroemd in de jaren ’70 door zijn politieke cartoons tijdens de militaire dictatuur in Brazilië. Angeli’s personages werden beroemder dan hijzelf – en één in het bijzonder: Bob Spit, een onbeschofte oger-achtige punker met een indrukwekkende hanenkam. Toen Angeli besloot om Bob te begraven, vroegen de fans om meer, waardoor de artiest worstelde met zijn machtigste creatie.

LUX Open Air

De laatste week van augustus sluiten we samen de zomer af en verandert ons terras in een buiten bioscoop. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus is er elke dag een film te zien op het Mariënburgplein. Op het programma deze week:

DI 23 AUG – Bob Spit – We do not like People
WO 24 AUG – Central do Brasil
DO 25 AUG – The Salt of the Earth
VR 26 AUG – Cidade de Deus
ZA 27 AUG – Bacurau

Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken, je hoeft hiervoor geen kaarten te kopen bij onze kassa.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?