sluit

LUX Open Air – Bohemian Rhapsody

Film
Filmspecials
LUX Open Air

‘The only thing more extraordinary than their music, is their story’. Dat is het uitgangspunt van Bohemian Rhapsody; een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury.

Hij verbrijzelde stereotypes en groeide uit tot een van de meest legendarische performers van de twintigste eeuw. De film, genoemd naar een van Queens meest succesvolle popsongs, volgt zowel de opkomst van de band aan de hand van hun iconische nummers en revolutionaire geluid, als Mercury’s flamboyante levenswandel die de band bijna aan de rand van de afgrond bracht. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band ondanks zijn fysieke malaise naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Rami Malek, die een Emmy won voor zijn hoofdrol in de gelauwerde televisieserie Mr. Robot, vertolkt Freddy Mercury. Voor zijn grote doorbraak met Mr. Robot, speelde hij vooral bijrollen in producties als Night at the MuseumThe PacificThe Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2Short Term 12 en The Master. De regie is in handen van Bryan Singer, die in 1995 doorbrak met de moderne klassieker The Usual Suspects, en sindsdien aan het roer stond van grote Hollywoodproducties als X-MenSuperman Returns, en Valkyrie.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De films staan dit jaar in het teken van muziek! In verband met corona worden er maatregelen genomen om de avonden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden en dat er ruimte is voor maximaal 100 personen (er zijn 100 koptelefoons beschikbaar). De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk. Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om naar het plein te komen met eigen zitjes. LEES HIER DE LAATSTE UPDATES

PROGRAMMA LUX OPEN AIR 2020
DI 25 AUG: La La Land
WO 26 AUG: Amazing Grace
DO 27 AUG: Rocketman
VR 28 AUG: Beats
ZA 29 AUG: Bohemian Rhapsody

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?