sluit

LUX Open Air – Central do Brasil

Film
LUX Open Air

Central do Brasil is een ware klassieker. Een dramafilm van Walter Salles. Met o.a. Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra, Soia Lira en Othon Bastos over een bijzondere vriendschap in het hart van Brazilië.

In zijn openingsbeelden schildert voormalig documentairemaker Salles effectief de ieder-voor-zich wereld waarin zijn verhaal zich afspeelt: rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnen gekomen ontstaat een adembenemende chaos. In het station schrijft Dora (Montenegro) brieven in opdracht van analfabeten. Maar ze posten doet ze niet. Op een dag wordt ze geconfronteerd met het harde bestaan van de 9-jarige Josué (De Oliveira), die juist zijn moeder heeft verloren en op zoek wil naar zijn vader. Mooi spel van zowel de Braziliaanse tv-vedette Montenegro, die werd genomineerd voor een Oscar, als de jonge, ontwapenende De Oliveira.

LUX Open Air

De laatste week van augustus sluiten we samen de zomer af en verandert ons terras in een buiten bioscoop. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus is er elke dag een film te zien op het Mariënburgplein. Op het programma deze week:

DI 23 AUG – Bob Spit – We do not like People
WO 24 AUG – Central do Brasil
DO 25 AUG – The Salt of the Earth
VR 26 AUG – Cidade de Deus
ZA 27 AUG – Bacurau

Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken, je hoeft hiervoor geen kaarten te kopen bij onze kassa.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?