sluit

LUX Open Air – Cidade de Deus

Film
LUX Open Air

Twee jongens groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld: de ‘Cidade de Deus’ in Rio de Janeiro. In hun pogingen om de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: één worstelt om fotograaf te worden en de ander begeeft zich in de wereld van drugsdealers.

In de straatarme favela’s van Rio de Janeiro in de jaren zeventig kiezen twee jonge mannen verschillende wegen. Rocket (Phellipe Haagensen) is een beginnende fotograaf die het toenemende drugsgerelateerde geweld in zijn buurt vastlegt. José “Zé” Pequeno (Douglas Silva) is een ambitieuze drugsdealer die Rocket en zijn foto’s gebruikt als een manier om zijn bekendheid te vergroten als er een oorlog uitbreekt met zijn rivaal, “Knockout Ned” (Leandro Firmino da Hora). De film is opgenomen op locatie in de armste wijken van Rio.

LUX Open Air

De laatste week van augustus sluiten we samen de zomer af en verandert ons terras in een buiten bioscoop. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus is er elke dag een film te zien op het Mariënburgplein. Op het programma deze week:

DI 23 AUG – Bob Spit – We do not like People
WO 24 AUG – Central do Brasil
DO 25 AUG – The Salt of the Earth
VR 26 AUG – Cidade de Deus
ZA 27 AUG – Bacurau

Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken, je hoeft hiervoor geen kaarten te kopen bij onze kassa.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?