sluit

LUX Open Air – Erin Brockovich

Film
Nimma aan zee

Start film 21:0o uur. Geniet van oude klassiekers, buiten op ons terras! Op zaterdag 11 en zondag 12 september openen we onze buitenbios, volledig in het thema Water. Zondagavond vertonen we de biografische dramafilm Erin Brockovich (2000). De film is Engels ondertiteld.

Erin Brockovich is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de echte Brockovich. Erin Brockovich is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles doet om haar gezin te kunnen onderhouden. Als Erin een baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, komt ze erachter dat een groot bedrijf het drinkwater vervuilt door het lozen van gif. Ze besluit alles op alles te zetten om de Pacific Gas and Electric Company, dat de giftige stoffen loost in het drinkwater, voor de rechter te slepen.

Onderdeel van het Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

Dit programma is onderdeel van het Kunst voor klimaat festival 2021, waarbij LUX jong en oud publiek uitnodigt om via verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden rondom de klimaatuitdaging. Hiervoor zet LUX diverse kunstvormen in, van film & theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden. (Internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers en klimaatexperts komen van vrijdag 10 t/m zondag 12 september naar Nijmegen om met het publiek in gesprek te gaan. Bekijk het programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?