sluit

LUX Open Air – La La Land

Film
Filmspecials
LUX Open Air

Welkom in de ouderwetse Hollywoodmagie van La La Land. Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) wil het gaan maken in L.A., net als actrice Mia (Emma Stone).

Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Als ze allebei inderdaad hogerop de ladder komen begint de keuze te dagen: gaan ze voor de liefde of voor het grote succes? “Hoe wil je een revolutionair zijn, als je zo’n traditionalist bent?”, is een vraag die Sebastian krijgt toegeworpen, die meteen de hele film typeert. La La Land voelt vertrouwd en vernieuwend tegelijk. Een film met prachtige visuals en romantische liedjes waar de mensen dansend door de straten gaan.

La La Land was de grote winnaar van de Golden Globes. Met zeven awards hebben ze zelfs een nieuw record gevestigd. De film viel onder andere in de prijzen voor beste acteur en actrice in een musical- of komediefilm, beste regisseur en beste musical- of komediefilm. Ook bij de Oscar nominaties heeft La La Land een record gevestigd met een evenaring van de meeste nominaties aller tijden en won uiteindelijk voor Best Leading Actress (Emma Stone), Best Director (Damien Chazelle), Best Cinematography, Best Original Score, Best Original Song en Best Production Design. De film sleepte maar liefst vijf BAFTA’s in de wacht, waaronder vier van de vijf meest gewaardeerde: Best Director, Best Cinematography, Best Leading Actress en Best Film.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De films staan dit jaar in het teken van muziek! In verband met corona worden er maatregelen genomen om de avonden zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden en dat er ruimte is voor maximaal 100 personen (er zijn 100 koptelefoons beschikbaar). De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk. Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om naar het plein te komen met eigen zitjes. LEES HIER DE LAATSTE UPDATES

PROGRAMMA LUX OPEN AIR 2020
DI 25 AUG: La La Land
WO 26 AUG: Amazing Grace
DO 27 AUG: Rocketman
VR 28 AUG: Beats
ZA 29 AUG: Bohemian Rhapsody

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?