sluit

LUX Open Air – Moonrise Kingdom

Film
Filmspecials

Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus organiseren we LUX Open Air: vijf prachtige filmvertoningen op het Mariënburgplein. Ter ere van zijn nieuwste film The French Dispatch staat LUX Open Air dit jaar in het teken van… Wes Anderson!

Moonrise Kingdom speelt zich af op een eiland voor de kust van New England in de jaren zestig. Als een jonge jongen en een meisje verliefd worden, rennen ze samen weg. Verschillende stedelingen mobiliseren om ze te zoeken en de stad wordt op zijn kop gezet – wat misschien niet zo’n slechte zaak is.

Regisseur Wes Anderson staat bekend om zijn vreemde, ietwat absurdistische films, en Moonrise Kingdom is daarin geen uitzondering. De Anderson-formule is komisch, kleurrijk en (inmiddels) weinig verrassend, maar deze film is één van de betere uit zijn oeuvre. Een sprookjesachtige feel-good movie met o.a. Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand, Tilda Swinton en Bill Murray.

De kaartverkoop start op 26 augustus om 18.00 uur via onze website en aan de kassa van LUX. Kaarten worden verkocht voor €8,50. Je ontvangt hiervoor een koptelefoon en mag vervolgens zelf een plekje uitzoeken op het terras.

LUX Open Air
The Life Aquatic with Steve Zissou – dinsdag 24 augustus, 21.15 uur
The Darjeeling Limited – woensdag 25 augustus, 21.15 uur
Moonrise Kingdom – donderdag 26 augustus, 21.15 uur
The Grand Budapest Hotel – vrijdag 27 augustus, 21.15 uur
Isle of Dogs – zaterdag 28 augustus, 21.15 uur

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?