sluit

LUX Open Air – QT8: The First Eight (voorpremière)

Film
LUX Open Air
Specials

Vrijdag 25 september is onze eerste najaars-Open Air te zien! QT8: The First Eight is een heerlijke, glorieuze en opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Geniet van de voorpremière van deze nieuwe documentaire op ons terras. De Open Air vertoning is inclusief koptelefoon.

Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn. Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, en anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films.

Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking. Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights. Hij houdt zoveel van film, tot de meest obscure tv-series toe, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert en ons na het zien van deze film ook. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien. Het is bijna ongelofelijk dat over de regisseur van iconische films als Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Django Unchained nooit eerder een film is gemaakt.

LUX OPEN AIR
Lekker nazomeren doe je bij ons, want dit najaar verzorgen we 5x een speciale editie van LUX Open Air! Van vrijdag 25 september tot en met vrijdag 23 oktober geniet je vijf vrijdagen op een rij van een openluchtfilmvertoning op het Mariënburgplein, mét gloednieuwe films en zelfs voorpremières! Het complete Open Air-programma van dit najaar wordt spoedig bekend gemaakt.

We zullen extra snel en stilletjes lopen om filmkijkers de hele avond van drankjes en hapjes te voorzien. Er wordt rekening gehouden met de 1,5-meter maatregel en er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Kaarten voor de Open Airs zijn regulier tarief, hiervoor zie je een gloednieuwe film met koptelefoon op. Lees meer.

Let op: een openluchtvertoning is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Op de dag zelf rond 16.00 uur bekijken we of de vertoning doorgang kan vinden. Bij annulering worden de kaartkopers zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?