sluit

LUX Open Air – Tarantino marathon: Jackie Brown

Film
LUX Open Air
Specials

We sluiten dit jaar de zomervakantie af met vijf gratis Open Air vertoningen van films van Quentin Tarantino! De vijf films die worden vertoond zijn; Inglourious Basterds (2009), Four Rooms (1995), Jackie Brown (1997), The Hateful Eight (2015) en Pulp Fiction (1994).

JACKIE BROWN
De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 20.45 uur en zijn gratis toegankelijk. Het terras wordt uitgebreid, en buiten het terras is het mogelijk om met zelf meegebrachte stoeltjes, kussens of dekentjes een plekje te zoeken. We zullen extra snel en stilletjes lopen om filmkijkers de hele avond van drankjes en hapjes te voorzien!

BIG KAHUNA BURGER-DEAL
Voorgaande jaren leert dat het terras al ruim voor aanvang van de film vol loopt, dus het advies luidt om minstens anderhalf uur van tevoren je plek te veroveren. Ook dit ‘wachten’ in de zomerzon kan in Tarantino stijl gebeuren; met de Big Kahuna Burger en smoothie uit Pulp Fiction.

QUENTIN TARANTINO
LUX Open Air staat deze zomer volledig in het teken van Quentin Tarantino. De regisseur geldt als één van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood. Met zijn speelfilmdebuut Reservoir Dogs (1992) bracht hij direct de filmwereld in rep en roer. Met zijn tweede film in 1994 werd hij in één klap wereldberoemd; Pulp Fiction. Sindsdien staat hij bekend als representant voor de nouvelle violence stijl, met expliciete geweldscenes en verhaallijnen die zich afspelen in de onderwereld, waar andere wetten gelden dan in de burgerlijke maatschappij. Inmiddels heeft hij een imposant oeuvre opgebouwd, waaronder Kill Bill (2003-2004), Inglourious Bastards (2009), Django Unchained (2012) en The Hateful Eight (2015). Ooit heeft Tarantino laten vallen dat hij maximaal tien speelfilms zal regisseren. Zijn nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood, is zijn negende film. De film gaat donderdag 18 augustus in première, reden genoeg om deze zomer volledig aan Tarantino te wijden.

Op zaterdag 24 augustus, na de laatste Open Air vertoning, dansen we op Tarantino’s soundtracks de nachtelijke uurtjes weg in ons café bij de Vincent Vega ‘Silent’ Disco! Entree = € 10,00, waarvan € 5,00 borg.

Bekijk hier het volledige programma:
DI 20 AUG – Inglourious Basterds
WO 21 AUG – Four Rooms
DO 22 AUG – Jackie Brown
VR 23 AUG – The Hateful Eight
ZA 24 AUG – Pulp Fiction (+ Vincent Vega ‘Silent’ Disco)

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden