sluit

LUX Open Air – Waterworld

Film
Nimma aan zee

Geniet van oude klassiekers, buiten op ons terras! Op zaterdag 11 en zondag 12 september openen we onze buitenbios, volledig in het thema Water. Zaterdagavond vertonen we cultklassieker Waterworld (1995).
Start 21:0 uur.

Deze futuristische avonturenfilm gaat over een nabije toekomst waar alle poolkappen gesmolten zijn en de mensheid moet zien te overleven met behulp van enorme, zelfgebouwde vlotten. Met bouwvallige boten en geïmproviseerde drijvende steden proberen de mensen te overleven. De leider van een stel piraten, de Deacon (Hopper) valt één van die steden aan om een klein meisje te vangen, die een kaart naar het mythische ‘Dry Land’ op haar rug getatoeëerd schijnt te hebben. Met behulp van een mysterieuze mutant (Costner) ontsnapt het meisje met haar pleegmoeder, maar de Deacon geeft het niet zo snel op.

Onderdeel van het Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

Dit programma is onderdeel van het Kunst voor klimaat festival 2021, waarbij LUX jong en oud publiek uitnodigt om via verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden rondom de klimaatuitdaging. Hiervoor zet LUX diverse kunstvormen in, van film & theater tot ervaringsprogramma’s voor diverse leeftijden. (Internationale) kunstenaars, denkers, schrijvers en klimaatexperts komen van vrijdag 10 t/m zondag 12 september naar Nijmegen om met het publiek in gesprek te gaan. Bekijk het programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?