sluit

LUXclassics – Apocalypse Now: Final Cut & Dutch Angle + Q&A

Film
Specials

40 jaar na de eerste release van Francis Ford Coppola’s Apocalypse Now wordt de Final Cut van iconische oorlogsfilm vertoond. Inclusief vooraf de vertoning van een korte documentaire met opnames van de set in 1979, een Q&A met maker Baris Azman en een lezing door filmdocent Constant Hoogenbosch.

Geniet eenmalig van Martin Sheen, Malon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper als ze schitteren in de hoofdrollen op het grote doek. Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. De film won twee Oscars: voor het camerawerk van Vittorio Storaro en het sounddesign. De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix en is twintig minuten korter dan Redux.

DUTCH ANGLE: CHAS GERRETSEN & APOCALYPSE NOW + Q&A REGISSEUR
Voorafgaand aan de film, zal de korte documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now vertoond worden. De documentaire bevat nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, die zes maanden aanwezig was op de set van Apocalypse Now. Na de vertoning van deze Nederlandse documentaire zal de maker, Baris Azman, de zaal te woord staan tijdens een Q&A. Dit is dé kans om hem je brandende vragen te stellen en zijn verhalen over het maakproces te horen.

INLEIDING
De vertoning van Apocalypse Now: Final Cut zal worden ingeleid door onze filmdocent Constant Hoogenbosch. Hij is ook te zien als docent bij de cursus Grote Regisseurs. 22 januari zal hij uitgebreid stilstaan bij het werk en de carrière van Apocalypse Now regisseur Francis Ford Coppola. Klik hier voor meer informatie. 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?