sluit

LUXclassics – La pianiste

Film
Specials

In de Franse psychologische thriller La pianiste speelt Isabelle Huppert een pianiste die muziekles geeft. De film van Michael Haneke is gebaseerd op de roman ‘Die Klavierspielerin’ van Elfriede Jelinek.

In La pianiste speelt Isabelle Huppert de hoofdrol van Erika Kohut, een pianist die muziekles geeft. Ze nadert de middelbare leeftijd en woont bij haar moeder wie ze voortdurend in de haren vliegt. Met haar studenten is ze ernstig. Haar leven lijkt strak georganiseerd, echter leidt ze een dubbelbestaan waarbij ze alleen ’s avonds uiting weet te geven aan haar gecompliceerde emoties. Ze bezoekt een sekswinkel om dvd’s te kijken of een drive-in-theater om naar paren te staren die seks hebben. Walter is een zelfverzekerde student met enig muzikaal talent; hij auditeert voor haar klas en is openhartig in zijn aantrekking tot haar. Hij is echter niet voorbereid op Erika’s masochistische verlangens en ingewikkelde persoonlijkheid. Er ontstaat een gevaarlijk spel.

De twee hoofdrollen in La pianiste van Isabelle Huppert en Benoît Magimel leverden op het Cannes Film Festival in 2001 de awards voor zowel Beste Actrice als Beste Acteur op. Schrijfster van de roman Elfriede Jelinek won in 2004 de Nobelprijs voor de Literatuur.

DE ZOMER VAN ISABELLE HUPPERT
De Franse actrice Isabelle Huppert heeft haar stempel gedrukt op de Franse en internationale filmwereld. Door middel van haar krachtige performances heeft zij de films van o.a. Micheal Haneke, Paul Verhoeven en Jean-Luc Godard sterk beïnvloed. Deze zomer vertonen we vier films met Isabelle Huppert in de hoofdrol, zodat deze klassieke performances weer eens op het grote doek te zien zijn!

REEKS OVERZICHT
Zondag 21 en dinsdag 23 juli – Les valseuses
Zondag 28 en dinsdag 30 juli – La cérémonie
Zondag 4 en dinsdag 6 augustus – La pianiste
Zondag 11 en dinsdag 13 augustus – La dentellière

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden