sluit

LUXclassics – Les valseuses

Film
Specials

Op 21 en 23 juli vertonen wij de klassieker Les valseuses, een Franse erotische komedie-dramafilm van regisseur Bertrand Blier, gebaseerd op zijn roman. In de hoofdrol Gérard Depardieu, Miou-Miou en Patrick Dewaere.

Les valseuses vertelt het verhaal van twee grillige, doelloze schurken die vrouwen pesten en aanvallen, maar ook stelen, vermoorden, charmeren, vechten of sprinten om zich een weg uit de problemen te banen. Ze nemen alles wat de burgerlijke personages waarderen: of het nu auto’s, gemoedsrust of dochters zijn. Marie-Ange, een afgematte, passieve kapper, voegt zich bij hen als minnaar, kok en biechtvader. Ze is op haar eigen zoektocht naar schijnbaar onbereikbaar seksueel genot.

Vanwege zijn vulgariteit, seksuele handelingen, naaktheid en morele ambiguïteit wordt Les valseuses gezien als een van de meest controversiële films in de Franse filmgeschiedenis. De latere toejuiching van Blier voor de rest van zijn filmografie maakte het echter tot een cultfilm voor moderne critici.

DE ZOMER VAN ISABELLE HUPPERT
De Franse actrice Isabelle Huppert heeft haar stempel gedrukt op de Franse en internationale filmwereld. Door middel van haar krachtige performances heeft zij de films van o.a. Micheal Haneke, Paul Verhoeven en Jean-Luc Godard sterk beïnvloed. Deze zomer vertonen we vier films met Isabelle Huppert in de hoofdrol, zodat deze klassieke performances weer eens op het grote doek te zien zijn!

REEKS OVERZICHT
Zondag 21 en dinsdag 23 juli – Les valseuses
Zondag 28 en dinsdag 30 juli – La cérémonie
Zondag 4 en dinsdag 6 augustus – La pianiste
Zondag 11 en dinsdag 13 augustus – La dentellière

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden