sluit

LUXclassics – Un homme et une femme

Film
Picl
Specials

Regisseur Claude Lelouch (Vivre pour Vivre, Les Misérables, And Now Ladies and Gentlemen) maakt al 40 jaar lang memorabele films, maar Un Homme et une Femme (1966) betekende zijn grote doorbraak.

Het is een teder, visueel verrassend pareltje over een weduwnaar (Jean-Louis Trintignant) en een eenzame vrouw (Anouk Aimée). Hij is een autocoureur, zij een scriptmeisje. Samen proberen ze de uitgedoofde liefde in hun bestaan nieuw leven in te blazen met een romance. Maar een relatie combineren met een carrière en het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk.

De hartverwarmende humor en het realisme van Un Homme et une Femme resulteerden in de Grote Prijs van Cannes, Oscar nominaties voor Beste Actrice en Regisseur, en Oscars voor Beste Buitenlandse Film en Beste Originele Scenario.

50 JAAR LATER…
Het liefdesverhaal van Anne en Jean-Louis gaat door in de film Les plus belles années d’une vie. 50 jaar na hun romantische ontmoeting, komen de twee elkaar weer tegen. Lees hier meer het vervolg van dit klassieke liefdesverhaal.

INLEIDING
Bij de vertoning van maandag 20 juli zal Martin van der Kuil een korte inleiding verzorgen. Kom alvast in de sfeer en leer meer over de achtergrond van de film.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden