sluit

LUXdocs – Inner Landscape

Film
LUXdocs
Specials

Op zondag 3 november vertonen we de documentaire Inner Landscape, over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing.

In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. “Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart”, vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze zeer zorgvuldige film over de verschillen tussen Oost en West, en traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging. In 2015 maakte regisseur/producent Frank Scheffer reeds een ‘work in progress’ onder dezelfde naam.

LUXDOCS
Voor deze filmreeks programmeren we documentaires die het verdienen om bekeken te worden op het grote doek, maar toch buiten het reguliere programma vallen. Dit is een unieke kans om deze pareltjes te zien en je blik te verruimen!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden