sluit

Martin Margiela: In His Own Words – Limited Release

Film
Picl
Specials

Martin Margiela: In His Own Words toont een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers van zijn tijd.

In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Hij wilde dat zijn kleding stond centraal stond, niet zijn persoon, daarom sprak hij nooit met de pers en liet hij nooit zijn gezicht zien. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd. Zijn handen en stem gidsen de kijker van zijn kinderjaren en studies naar het oprichten van zijn modehuis en zijn uiteindelijke, plotselinge vertrek uit de modewereld. Een deel van het mysterie blijft wel behouden, want ook in deze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet.

Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort. De Vlaamse band dEUS tekent voor de zinderende soundtrack.

LIMITED RELEASE
Er verschijnen regelmatig films die om wat voor reden dan ook niet dagelijks geprogrammeerd kunnen worden. Deze films zijn minstens net zo blikverruimend als de rest van onze films en zijn daarom onder de noemer ‘Limited Release’ alsnog beperkt te zien bij ons in de zaal.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden