sluit

Werner Herzog – Radical Dreamer

Film
LUXdocs

Wie de man, de regisseur en zijn omgeving wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan Thomas von Steinackers portret van Werner Herzog, “de laatste Duitse Romanticus”.

Werner Herzog is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt, cultfiguur. Thomas von Steinacker filmde een indringend portret. Z’n eerste (korte) film maakte hij in 1962 – met een van de Münchense filmacademie gestolen camera – , zijn nieuwste productie staat alweer op stapel. Werner Herzog (1942) gaat tot zijn laatste snik door met filmen, en wat hem daartoe drijft probeert Von Steinacker te vangen in zijn portret van een fenomeen. Met interviews met collega-regisseurs als Chloé Zhao, Neue Deutsche Film-generatiegenoten Volker Schlöndorff en Wim Wenders, aangevuld met gesprekken met Herzogs echtgenote Lena en acteurs als Nicole Kidman en Christian Bale, met – verrassend – performer Patti Smith ook in de rij geïnterviewden.

Werner Herzog

Werner Herzog is een eigenzinnige filmmaker met films zoals Aguirre, der Zorn Gottes, Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle en Fitzcarraldo. In de Documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer filmde Thomas von Steinacker een indringend portret over “de laatste Duitse Romanticus”.

 

  • Talloze fraaie anekdotes, die met een korreltje zout genomen moeten worden
    VPRO Cinema
  • Conventioneel zoals een film van Herzog dat nooit zou zijn
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?