sluit

Maiden

Film

Maiden is een ‘empowering’ documentaire van filmmaker Alex Holmes. Hij toont het avontuur van Tracy Edwards als hoofd van het eerste vrouwelijke zeilteam dat deelnam aan ‘The Whitebread Ocean Race’. Daarin moet ze niet alleen de onvoorspelbare oceaan te overwinnen, maar ook vooroordelen uit de voornamelijk mannelijke zeilwereld.

De film is vernoemd naar de zeilboot waarmee Tracy Edwards de race begint samen met haar volledig vrouwelijke team. De heldin zit vol van twijfel aan zichzelf en staat onder enorme druk, maar weet zich met behulp van haar team sterk te houden. Dit alles om aan het eind van de meest zware en gevaarlijke zeilwedstrijd te bewijzen dat ook vrouwen de techniek, het doorzettingsvermogen en vooral de kracht hebben om de wereld rond te zeilen.

Regisseur Alex Holmes wisselt fragmenten af van archiefmateriaal bestaande uit mediaverslagen en videobeelden die zijn opgenomen aan boord met recente interviews van de dames en een aantal journalisten uit deze tijd. Op deze manier weet hij je mee te sleuren in een hartverwarmend verhaal over vrouwen met ijzerharde wilskracht.

 

  • Opvallend weinig sentimentaliteit
    NRC
  • Verkwikkend heldenepos
    De Volkskrant
  • Eerlijke en ontroerende documentaire
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden