sluit

March of the Penguins 2

Film
Junior

Twaalf jaar na het eerste deel heeft Disney opnieuw een documentaire gemaakt over de bijzondere en mooie pinguïns: vogels die zelf eigenlijk denken dat ze vissen zijn.

Elk jaar gaan de pinguïns twintig dagen en nachten op pad om het maatje te vinden waar ze kinderen mee krijgen. Ze komen op plekken die zo koud en zo extreem zijn, dat andere levende wezens het er niet zouden overleven. In dit tweede deel van March of the Penguins volgen we een jonge pinguïn die voor het eerst zo’n reis gaat maken. Een reis met een nog onbekende bestemming. We maken kennis met zijn angsten, twijfels en de uitdagingen waar het dier tijdens de reis mee te maken krijgt. En met zijn sterke instinct, dat hem in staat stelt te overleven.

Deze Disney-documentaire is geregisseerd door Luc Jacquet. Hij regisseerde ook het eerste deel van March of the Penguins (2005). Met deze film won hij in 2006 de Oscar voor Beste Documentaire. Hiernaast is Jacquet bekend van La glace et le ciel (2015), een documentaire over global warming.

  • De pinguïns zijn terug en nu met nageslacht. Prachtige dieren en kunstig geschoten plaatjes zorgen voor meer van hetzelfde.
    Filmtotaal
  • Vooral de onderwaterbeelden zijn prachtig.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden