sluit

Marianne & Leonard: Words of Love

Film

Words of Love volgt de relatie van Leonard Cohen en zijn muze Marianne en toont de impact van Leonard’s carrière op hun relatie. Deze film, geselecteerd voor IDFA 2019, is nu bij ons te zien.

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten en het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne Ihlen en Leonard Cohen. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. Marianne & Leonard: Words of Love laat met niet eerder vertoonde beelden de hoogte- en dieptepunten van Leonard’s muzikale loopbaan zien én de muze die Marianne was. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

Britse documentairemaker Nick Broomfield had als 20-jarige student zelf een korte affaire met Marianne Ihlen. Zij was naar zijn zeggen de vrouw die ook hém inspireerde en overtuigde zijn eerste film te maken. Voor Marianne & Leonard: Words of Love maakte hij gebruik van persoonlijk archiefmateriaal, interviews en voice-overs van Cohen en Ihlen. Nick Broomfield heeft inmiddels zesendertig lange en korte documentaires op zijn naam staan, onder andere Whitney: Can I Be Me (2016), Sarah Palin: You Betcha! (2011) & Biggie and Tupac (2002) en Kurt & Courtney (1989).

  • Een tedere, levendige momentopname.
    The Guardian
  • Weemoedige en romantische documentaire.
    De Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden